interiørarkitekt oslo butikk parfymeri velvære spa berentsen interiørarkitekter

Butikkinteriør blir viktigere og viktigere

Butikkinteriør er et uhyre spennende felt, kanskje særlig i våre dager hvor mye detaljhandel har flyttet seg over til nettbutikker. Vi ser også at mange butikker nå har egen nettbutikk. Strengt tatt kan man da si at de to konkurrerer med hverandre, selv om man optimalt ønsker det motsatte –  at de forsterker hverandre.

Konkurransen fra internett er stor. Din butikk må være en opplevelse for din kunde!

interiørarkitekt oslo butikk parfymeri interiørarkitekt Berentsen

Trendsettende butikker i Europa bygger nå nye forretninger som stiler mot en ny shoppingopplevelse. For å nedkjempe konkurransen fra internett ønsker man at butikkene skal være så spennende at bare det å besøke dem skal være et mål i seg selv og en berikelse for kunden.

I det små har vi sett et eksempel på dette i Norge i rundt femten år: Bokhandler har kaffemaskin, noen ganger med gratis kaffe – og de har en liten sofakrok.

Tidligere var det uhørt å lese bøker i en bokhandel uten å kjøpe

Men bokhandlerne innså at trivsel fører til salg

De aller rammeste bokhandlerne tillater at en kaffebar etablerer seg i sine lokaler og med dette oppstår synergi mellom de to. Det er lett å tenke at kaffegjestene søler til bøkene slik at de blir uleselige eller at de til og med stikker dem ned i barnevognen før de går. Men dette er gammeldags tenkning. Deling er in. Raushet er in. Sjenerøsitet lønner seg.

De tyngste merkvarene innenfor varehandel slik som Gucci,  gjør nå interessante grep: De opplever at deres blaserte kunder går lei av kjedebutikker. Selv Gucci er en kjede når alt kommer til alt. Gucci bygger derfor nå butikker med helt eget preg rundt om i verden. Gucci London skal være en annen opplevelse enn Gucci Dubai. Gucci London skal være en magnet selv for den som har vært i Gucci-forretningene verden over.

Dette er interessant, for selv vanlige turister opplever nå at butikkene i Brussel er de samme som de i Roma.

Kjedekonseptet er i ferd med å bakfyre

Vi reiser så mye at vi går lei av kjedene. Gi oss variasjon!

 

Berentsen interiørarkitekter har lang erfaring med butikk og utstillingsdesign. Vi tegner både spretne og sobre butikkinteriør og blander med glede kostbare løsninger med rimeligere produkter.

Ta kontakt med oss for å diskutere ditt butikkinteriør. Vi foreslår hvordan du kan være raus med din kunde.

 

Les mer her om vårt arbeidsmetode som interiørarkitekter.

Her kan du lese om vårt arbeid med andre typer næringseiendom interiør.