L’Oréal Akademiet

Karenslyst Allé, Oslo

.

L’Oréal Akademiet er et frisørakademi etablert i Karenslyst Allé 18, på Skøyen i Oslo.

Bygget er en gammel produksjonshall i teglsten som er totalt ombygget og fordelt på to etasjer. I første etasje finnes et resepsjons- område med garderobe, frisørsalong med 20 plasser, to fargelaboratorier, behandlingsrom for Kerastase-produkter, diverse lagerrom, kantine samt toaletter. I byggets andre etasje finnes to seminarrom, kontorer, lagerrom, og fellesareale med fullt utstyrt sceneareale med catwalk.

Heltre eik oljet i en mørk brun tone brukes på veggene i trapperommet og – spisearealet samt gulvene i andre etasje, og gir en varm og naturlig følelse. Som en balanserende kontrast er de malte hvite veggene, de hvite porselenservantene og de lyse flisene på gulvene. Den nøytrale fargeholdningen danner et bakteppe for de fargerike produktene samt modellene som til tid og annen pryder den fleksible catwalken.

Da elevene eksperimenterer mye med farger var det essensielt å bruke belysning som gir god fargegjengivning, samt å føre lyset fra 2. etasje gjennom takvinduene, og videre ned gjennom glassgulvet som rammer inn trappen for å få det naturlige dagslyset ned i salong- og spisearealene. Glassveggene mellom trapperommet og undervisningsrommene i 2. etasje fører også dagslyset inn i de ellers vindusløse rommene og gir en følelse av luftighet og åpenhet.

De spreke og livlige fargene som går igjen i toalettene og undervisningsrommene gir en nødvendig kontrast og karakter til de ellers nøytrale omgivelsene.